Alla inlägg den 21 april 2010

Av Anne-Marie - 21 april 2010 20:46

  Efter en natt med dåligt med sömn så är


 vi äntligen på G. Hittills så har det gått efter tidtabellen. Just nu har vi passerat Söderhamn och vi ska  vara i Stockholm enligt tidtabellen. Det som oroar mig just nu, och har oroat mig  större delen av natten, är att det kan bli förseningar under resans gång.

Med tanke på VULKANPANIKEN så slår mig tanken…..???? Alla tåg är överbokade, all tänkbar busstrafik är utnyttjad och sist men inte minst är att alla hotellägare nosar morgonluft då samtliga hotellrum nu blir uthyrda. Vem som ska betala får väl gemeneman utröna så det är bara att plocka fram plånboken gott folk

Mannen konstaterade att det inte finns i vår tid här på jorden att resa utomlands!!!!!!!!!men väl 100 mil inomlands!!!!!!!!!???????????. Kanske man ska införskaffa vildmarksutrustning/lät packning (tält, kläder, förskaffning/torrfoder,”förstahjälpenkit” typ ”köldskyddsfolie”, vatten,,,, mm mm? då kan man övervintra,-somra,-leva. (Sagt av en för tillfället oengagerad man).

 Ja så var då det här med packning när vi inte tror att vi ska drabbas av en naturkatastrof eller att vi ska drabbas av förseningar med SJ eller annat oförutsägbart!??? Vi har en ”drakula/drabanten” med presenter, en resväska, dataväska, matväska (fylld med pastasallad, 6 fyllda baguetter, grönsaker, fruksallad,vätska) en makeup-bag, A-M:s egen axelväska som rymmer en del!!  Vi kan absolut inte övernatta på någon centralstation. Vi måste fram!!!!!!!!

Nåja! Nu har mannen varit i Bistron och införskaffat kaffe och vätska! (han bad hövligt personalen om bestick till vår pastasallad och det var hel ok!)

Nu är tiden för ankomst till Stockholm beräknad till 15.30 Alltså håller SJ tiden!

Fortsätter skrivandet senare när det möjligtvis har hänt något….Nu myser vi på tåget!!!


Ja det blev inte mer skrivande på tågen men så här efteråt kan det bara konstateras att resan ända ner till Halmstad gick utan minsta komplikationer. Vi kom fram enligt tidtabellen. På stationen mötte Jacquline oss med nyckel till vår hyrda lägenhet. Väl framme där så kändes det helt otroligt skönt att packa upp det nödvändigaste, duscha, äta det sista av matsäcken och krypa i säng. Så var den 17  april tillända.


Har nu de första dagarna ägnat oss åt Jacquline och den väntan som vi befinner oss i. Har hunnit träffa några vänner också. Dottern däremot har vi inte träffat ännu då hon har behövt sova ut efter att ha jobbat nätter. Det märks att vi är söderut. Gräsmattorna är gröna och det blommar för fullt i parkerna. Dock har det regnat en del och blåst från havet men vad gör det?

Imorgon är det torsdag och då ska vi åka hem till Jacquline och få se deras lägenhet. (om inget annat inträffar). Vi har bestämt att höras varje dag och bestämma hur dagen ska bli. Det är bäst så då vi inte riktigt vet när lillprinsen behagar komma till världen.

Idag har jag införskaffat en överföringskabel telefon/dator så att jag kan ta bilder och föra över till min blogg. Får se hur det nu blir med detta. Vi har även inköpt en picknickryggsäck med tillhörande filt med plastad baksida. Vi ska nämligen gå bitvis av Prins Bertil leden efter kustremsan utöver Tylösand. Då kan det vara fint att göra ”strandhugg” med eget fika i bagaget. Bara solen vill skina en hel dag och att blåsten avtar så ska vi iväg. Den planerade Danmarksresan ska vi också göra och då i sällskap med dottern.

På lördag är det planerat att vi ska träffa en kompis (Leffe) på en restaurang och äta tillsammans med honom. Ev. kommer också Kicki och Manne att göra oss sällskap det ska bli kul. Nu ska jag ta och tvätta upp lite och konstatera att dagen den 21 april är snart tillända.

Tomorrow is an other day!!!!!!!! Idag är det din stund på jorden!  









Ovido - Quiz & Flashcards